BONUSMALLMAG.GR:  orphans’ 1618  …όλα είναι ευτυχία σε αυτόν τον τόπο!

BONUSMALLMAG.GR: orphans’ 1618 …όλα είναι ευτυχία σε αυτόν τον τόπο!

BONUSMALLMAG.GR: orphans’ 1618  …όλα είναι ευτυχία σε αυτόν τον τόπο!

Τελικά υπάρχει ελπίδα κι έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε όχι μόνο να μη χαθεί αλλά να γίνει και φάρος που θα δείχνει το δρόμο σε όλους, όσοι θέλουν να δημιουργήσουν μέσα στη δύσκολη περίοδο της κρίσης.Το μήνυμα της ελπίδας μας το έδωσαν δυο νέα παιδιά, αδέρφια, από την περιφέρεια, από τη Λάρισα.Ερεύνησαν, σχεδίασαν, οργανώθηκαν, χρησιμοποίησαν και δημιούργησαν προϊόντα καθημερινής χρήσης με υλικά τόσο οικεία όπως τα προσφέρει απλόχερα η φύση όσο και πρωτοπόρα όπως τα κάνει η νεανική ορμή που παρασύρει στο διάβα της το χθες.Χωρίς ουσιαστική υποστήριξη, χωρίς να επιζητούν τα εφήμερα «μπράβο» της δημοσιότητας, τράβηξαν την κουρτίνα της απογοήτευσης που επικρατεί και άφησαν να μπει το φως της δημιουργίας.Σήμερα, είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να τους φιλοξενήσουμε στο Περιοδικό της Παρέας.

cf872

Πώς Ξεκινήσαμε

Η ανάγκη για δημιουργία προϋπήρχε, η ιδέα γεννήθηκε, οπότε ο πειραματισμός ήταν μονόδρομος και οι πρώτες δημιουργίες ξεπηδούν από το χαρτί και γίνονται πραγματικότητα. Ξύλο, δέρμα, ύφασμα τα υλικά που αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε, σε ιδανικές αναλογίες όπως προκύπτουν από τη θεωρία της χρυσής τομής {Φ=1,618}, τα οποία δένονται αρμονικά ώστε να δημιουργήσουν το προϊόν που φτάνει στα χέρια σας.Από τη σύλληψη της ιδέας, στο σχεδιασμό της στο χαρτί και από εκεί στο εργαστήριο, η κάθε τσάντα μοναδική, ξεχωριστή, αφού έχει μαζί της και κάτι από τη ψυχή μας.

Κλείνοντας ένα χρόνο από την πρώτη μας πιλοτική συλλογή, που ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο και κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας έδωσαν χώρο, χρόνο, καμβά, μας συνέδεσαν στον έξω κόσμο, μας πίστεψαν χωρίς να περιμένουν, αυτούς που θα κάνουμε να μας πιστέψουν αλλά πιο πολύ αυτούς που θα χαμογελάσουν βλέποντας το τέλος. Μια σύντομη αναδρομή και ένα ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

cf873

Και τώρα λοιπόν ας συστηθούμε. Είμαστε η Μαρία και ο Κωνσταντίνος με σπουδές ως Μηχανικός Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και ως Γεωπόνος με ειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία και Διαχείριση φυσικών πόρων αντίστοιχα. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην επαρχία και είχαμε την τύχη να βλέπουμε από πολύ κοντά και να είμαστε σε άμεση επαφή με φυσικά υλικά όπως, το ξύλο, το σίδερο, το δέρμα και την πέτρα. Τα βλέπαμε γύρω μας σε όλες τους τις εκφάνσεις, αποχρώσεις και χρωματισμούς και …τα αγαπήσαμε.

Η ταυτότητά μας γεννήθηκε από ένα λογοπαίγνιο και από αυτοσαρκαστική διάθεση, αφού έχουμε χάσει τον πατέρα μας αλλά απεχθανόμαστε τις ταμπέλες. Εξ’ου και το Orphans, όσο για το 1618, είναι το Φ δηλαδή η χρυσή τομή ο αριθμός της αρμονίας. Αποφασίσαμε να είναι τα προϊόντα μας η χρυσή τομή της ιστορίας μας, κομμάτι της ψυχής μας, μέσα από το δικό μας δημιούργημα την Orphans 1618, labeled.

Η ιδέα ξεκίνησε σαν πειραματικός αυτοσχεδιασμός με γνώμονα τα θέλω και τις γνώσεις μας από τα μέσα του 2014, ενώ πρακτικά ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Όπου αποφασίσαμε να συνεργαστούμε δημιουργικά. Μετά από πάρα πολύ πειραματισμό και επίπονη αλλά σιωπηλή προσπάθεια, αρχίσαμε να μαθαίνουμε τρόπους για το πως μπορούμε να συνθέσουμε ένα προϊόν από ένα μοναδικό φυσικό υλικό, όπως το ξύλο, ώστε να δώσουμε υπόσταση στο δικό μας Brand. Η διαδικασία προέκυπτε από την προσπάθεια να ενωθούν ανομοιογενή υλικά και η απάντηση ερχόταν μόνη της με μεράκι, φαντασία υπομονή και επιμονή στον στόχο, βήμα-βήμα. Εν τέλει, το κάθε βήμα οδήγησε στην υλοποίηση του τελικού χειροποίητου προϊόντος, αφήνοντας την σφραγίδα της προσωπικής μας επιμέλειας. Από την γραμματοσειρά του λογότυπου μέχρι τα περιφερειακά της τσάντας για να δώσουμε έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα.

Ως εκ τούτου, φτάνουμε στο αποτέλεσμα. Το Brand μας ήδη περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη συλλογή και σε μικρό χρονικό διάστημα βγαίνει και η δεύτερη. Η πρώτη μας συλλογή αποτελείται από 6 γυναικείες τσάντες και 2 αντρικά πορτοφόλια. Η γκάμα των προϊόντων έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα επιλογών. Από τις μικρού μεγέθους purse έως και τα σακίδια πλάτης. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να δώσουμε διαφορετικού τύπου επιλογές που θα καλύψουν τις ανάγκες του καταναλωτή, ως συνεπακόλουθο αυτού αποφασίσαμε κάθε τύπος τσάντας να παράγεται αρχικά σε 2 διαφορετικές παραλλαγές ξύλου και δέρματος. Η δεύτερη συλλογή έχει διευρυνθεί καλύπτοντας προτάσεις για όλη την ημέρα, τόσο για τον άνδρα όσο και για την γυναίκα, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς.

Από κει και πέρα, το όραμά μας είναι να κτίζουμε έναν ανθρωποκεντρικό κώδικα επικοινωνίας, να πείσουμε τους πελάτες να πιστέψουν στη φιλοσοφία του branding. Αυτό φυσικά, θα γίνει με την κατάλληλη προώθηση, κτίζοντας μια ανθρώπινη σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης. Αυτό παίρνει υπόσταση με το πιστοποιητικό μοναδικότητας μέσω μιας συμβολοσειράς που χρησιμοποιούμε, με το οποίο συνοδεύονται τα προϊόντα μας, και το οποίο επιβεβαιώνει ότι το εκάστοτε προϊόν κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας για τον εκάστοτε πελάτη, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη μιας τσάντας, να μας την επιστρέφει κάθε 18 μήνες για να κάνουμε προληπτική συντήρηση του ξύλου κάτι το οποίο θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο προϊόν του.

Επίσης, στις σκέψεις μας είναι η φιλοσοφία του «reverse logistics», δηλαδή η επιστροφή της τσάντας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η παροχή έκπτωσης σε αγορά νέου προϊόντος και η διάθεση της παλιάς τσάντας ως «vintage» κομμάτι με το όνομα του προηγούμενου αγοραστή {Π.χ. mc orphans’ backpack}.

ceb6cf874

Όλα αυτά που πλαισιώνουν την Orphans’ 1618, προέκυψαν μετά από σκέψη,οργάνωση και προσεκτικό σχεδιασμό και έχουν τις ρίζες τους στο Branding. Μια φιλοσοφία η οποία δίνει υπόσταση και γερές βάσεις σε κάθε καινούρια μορφή επιχείρησης, αφού προβλέπει κάθε λεπτομέρεια. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στην Ελλάδα άργησε λίγο να αναπτυχθεί ο Βιομηχανικός σχεδιασμός, το Branding και ότι αυτό εμπεριέχουν οι κλάδοι αυτοί. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει πολύ να μπαίνει στην κουλτούρα μας το design σε όλες τους εκφάνσεις. Και μάλιστα υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι σχεδιαστές με πολύ ταλέντο, φαντασία αλλά και διακρίσεις, οι οποίοι συναγωνίζονται και πολλές φορές ξεπερνούν τα παγκόσμια πρότυπα.

Τη συλλογή μας ολοκληρωμένη, μπορεί κάποιος να τη βρει στην ιστοσελίδα μας www.orphans1618.com, όπου περιέχει και e-shop. Στην ιστοσελίδα μας επίσης λανσάρεται και η καινούρια μας collection για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Έπειτα κάποιος μπορεί να ενημερώνεται για κάθε τι νέο στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook και τοInstagram αντίστοιχα.

Κλείνοντας σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία σας και ένα μήνυμα που θα θέλαμε να στείλουμε παρά τους χαλεπούς καιρούς, είναι ότι η πρόκληση θέλει και αξίζει να την τολμάς κυνηγώντας το μέλλον με μεράκι, φαντασία αλλά κυρίως σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμου τόσο στον άνθρωπο όσο και τη φύση.